sâmbătă, 15 decembrie 2007

Salutari si bun venit!

Moda-modernism, jurnal pe internet.
Hai sa ne dam cu parerea. Tineri, batrani, schimbam vorbe. Vorbe de : bine, rau, claca, lauda s.a. Sa aprindem focuri! Semnalizare cu fum! Politicii ne imbie cu vorbe. Mai putin cu fapte. Vorba, vorba ! Fapta, fapta! Ce perimat. Palavre in toata mas-media, in conferintele si congresele precum si in alte expuneri publice ale politicilor. Toti au proiecte.Temele vin de la UE. Noi nu avem teme.

As vrea sa stiu un om , un politic, politicianul de la putere care gandeste asa: O constructie incepe de la baza. Hai sa facem un studiu . Un recensamant. O inventariere. Ce avem si ce ne trebuie. Incepem de la catun, sat, comuna. Pe probleme. Pe situatii. Stabilim prioritati si termene de executie. Cinstit, fara avantaje pentru neamuri, prieteni, cunoscuti, comisioane, spagi. Pentru a gandi asa, omul nostru trebuie sa fie un voluntar. Sa nu vrea salariu mare ca parlamentar, pensie speciala, chirie -platita din bugetul de stat- cand are locuinta dar nu si domiciliu in Bucuresti etc. El este bogat, nu mai conteaza cum a facut averea, este un altruist, el nu mai vrea nimic pentru el. De la buget nu vrea decat strictul necesar pentru desfasurarea activitatii. Ce parere aveti? Am gasi asa ceva ? De cati "om al nostru" am avea nevoie? Ce parlamentar se inscrie?

PS: Ce simtiti cand intamplator la TV cu "compatimire" ne sunt aratati cetateni ROMANI batrani si bolnavi care asteapta toata noaptea indiferent de vreme pentru a primi un mic pachetel de la primarie. Cel mai des la Constanta. Unde ar putea fi un eventual "om al nostru". "Omul nostru" cu nume de leguma ar putea sa trimita o masina care sa le distribuie direct acasa. Credeti ca cer prea mult?

Sa TRAIM bine!

Maya

Niciun comentariu: